Upplev Söderåsens natur och mat!

Välkomna att koppla av och njuta av Söderåsen under några dagar. Ni bor bra och bekvämt på Kongagården med stora sällskapsutrymmen och möjlighet att njuta av lugnet, både i varandras sällskap och enskilt. För oss är maten mycket viktig och därför kommer vi att servera mat från närbelägna cateringfirmor som använder sig av lokala råvaror.

I paketen ingår en tur med häst- och vagn eller turridning. Dessa paket passar både för kamratgänget och för två familjer som vill ha en skön helg tillsammans.

Läs mer om alternativen under Paketerbjudanden.

Jaktupplevelser

Vi erbjuder dig som ännu inte är jägare möjlighet att prova på jakt. Vi vill inspirera och väcka intresse för jakt för den som är helt nybörjare och funderar på att ta jägarexamen eller för den som nyligen har tagit examen men ännu inte börjat jaga.

Även du som redan är jägare har i samband med boende här möjlighet att jaga på gårdens marker, antingen som deltagare i jaktlaget eller vakjakt på vildsvin.

Cykla

På gården finns möjlighet att låna enklare cyklar för en kortare tur i omgivningarna.

Om du vill ha riktigt bra cyklar för längre turer så går det bra att hyra, vi ser till att cyklarna finns här för dig.

Kontakta oss för prisuppgift.

Prova på häst

Här får du umgås med och rida på våra hästar. Vi tar in dem från hagen, borstar och gör i ordning för ridning. Under tiden berättar vi om och visar något av det som är viktigt i hästhantering. Sedan får du prova att rida en stund i paddocken och kanske tar vi en långsam tur ut i skogen.

Pris 200 kr per timme och häst.

Ta med egen häst

Att utforska Söderåsen till häst är något som varje hästälskare borde få göra! Ta gärna med din egen häst och rid åt olika håll varje dag. Vi utrustar dig med kartor och tips. Vi samarbetar också med andra Bed&Breakfast så att du kan rida i en slinga på åsen och bo på ny plats varje natt! Fråga för mer information.

Givetvis ska din häst vara frisk och vaccinerad! Det här är också ett lämpligt övernattningsställe för dig som reser med häst för tävling eller annat!

Fiska

I vår damm några hundra meter från gården finns möjlighet att fiska och ro i vår lilla eka. Här finns även grillplats.

50 kr per person. Medtag egen fiskeutrustning.

Söderåsens nationalpark

Söderåsens nationalpark bildades år 2001 och är 1 625 hektar stor. Naturen är omväxlande och bjuder på lummiga lövskogar, mäktiga rasbranter med höga klippor, strömmande vattendrag och vida utsikter. Särskilt välbesökt är Skäralid, Odensjön i Nackarpsdalen samt utsiktspunkterna Kopparhatten, Hjortsprånget och Lierna utmed Skäralidsdalen. (Källa: http://www.nationalpark-soderasen.lst.se)

Hovturnén – artister, hästar och musik

Hovturnén är ett spännande och annorlunda arrangemang som har sin bas på Kongagården!

2008 anordnade vi på Kongagården detta för första gången tillsammans med artisten Wille Crafoord och Söderåsens Turridning. Tillsammans tar vi varje sommar några modiga och fantastiska artister på en veckolång turnéritt runt Söderåsen.

Vi vill erbjuda både artister och publik en härlig upplevelse med mycket musik, god mat och vacker natur. Varje kväll anländer turnén till ett nytt ställe och gör en bejublad spelning.

Läs mer om arrangemanget, artisterna och hur du bokar biljetter till Hovturnén