Hovturnén 2012

För femte året i rad arrangerar vi, tillsammans med Wille Crafoord och Söderåsens Turridning, Hovturnén som är ett annorlunda musikarrangemang med bas på Kongagården.

Ett gäng entusiastiska och modiga artister rider på hästar mellan olika skånska slott och andra vackra platser där de sedan uppträder på kvällarna. Första och sista dagarna av turnén bor alla här på Kongagården och de andra nätterna bor vi nära spelplatserna på fina övernattningsställen.
Detta är ett veckolångt evenemang med glada människor i alla åldrar, god mat och massor med svängig och vacker musik.

Tanken med turnén är att bjuda såväl artister som publik på en härlig musik- och naturupplevelse. Vi tycker att musiken blir så mycket bättre när man som artist hela dagen har suttit i sadeln och inspirerats av naturen.

Maten är också viktig, så under turnén vi serverar mestadels mat från gårdsbutiker och restauranger runt åsen. Vi vill med turnén visa upp den närproducerade maten, naturen och möjligheterna till bl a hästturism och på så vis främja den lokala turismen.

Artisterna

Varje år deltar nya artister tillsammans med Wille Crafoord själv och multiinstrumentalisterna Jonas Sjöblom och Olle Linder som nu räknas som ”inventarier”. Artisterna kompletterar varandra musikaliskt och möts över generationsgränserna. Tillsammans ger de sig ut på en turné där sällskapet färdas ridande genom Söderåsens natur och skogar  för att på Skånes vackraste slott och gårdar stanna till och förgylla sommarkvällarna.

Några av artisterna som deltagit de senaste fyra åren är Lill Lindfors, Arja Sajonmaa, Anna Bergendahl, Staffan Hellstrand, Mikael Ramel, Gunhild Carling  och Marika Willstedt.

Spelningar 2012

Eftersom vi vill värna om en nära kontakt mellan artister och publik tar vi bara in ett litet antal besökare till varje spelning. I Skäralid blir det till exempel nästan fullsatt på gräsmattan vid sjön där man kan slå sig ner på en filt med picknickkorg.  Därför har vi i år utökat antalet spelningar och spelplatser.

2 aug Hovdala Slott, Hässleholm
3 aug Skäralids restaurang, Söderåsens Nationalpark
4 aug Herrevadskloster, Ljungbyhed
5 aug Tomarps Kungsgård, Klippan
6 aug Tomarps Kungsgård, Klippan
7 aug Mormors Kaffestuga, Stenestad
8 aug Knutstorps Borg, Kågeröd
9 aug Stockamöllan

Biljetter kan köpas på www.ticnet.se eller på turistbyrån i Röstånga, Klippan, Eslöv eller Hässleholm.

Vill du veta mer så läs på www.hovturnen.se eller ring Marie.

Läs mer om Hovturnén 2008 – 2011

http://hd.se/skane/2011/08/02/hovturnen-rider-igen/

http://hd.se/noje/2010/07/27/hovturnen-stegrar-sig/

http://www.universalmusic.se/blogg/lionheart/2011/6/1/anna-bergendahl-pa-hovturne-med-wille-crafoord

http://www.gunhildcarling.net/c1/2011/08/hov-turnen-drar-genom-skane/