Kongagården är en gammal anrik gård som tidigare har hyst både mjölkkor och grisar i många år. Boningshuset är byggt på 1830-talet och många människor har arbetat här och haft sin utkomst av gården, det kan man se många spår av. Runt gården är landskapet vackert kuperat och på åkrarna omkring så odlas spannmål, oljeväxter och vall såsom det alltid gjorts.

Marie och Henric med dottern Linnéa äger och brukar gården. Vi har flera olika verksamheter i vårt lantbruksföretag som alla har sin bas just här på gården. Vi odlar vall och har en stor fårbesättning. Tackorna lammar i omgångar från november till mars.

På gården finns också hundar, katter och hästar.

Bo på Lantgårds-konceptet har vi erbjudit sedan 2006 och vi vänder oss både till familjer, par samt mindre och större grupper. Vårt boende passar också bra för den som reser i tjänsten och vill ha lugn och ro på kvällarna och vill ha sin firmabil tryggt uppställd. Om du har arbete att göra och vill bo här under längre tid så lämnar vi förstås specialpris på boendet. Kontakta oss för offert.

Man kan också hyra hela ovanvåningen för ett möte, en fest eller liknande med eller utan boende i samband. Vi ordnar också gärna mat från närliggande restauranger. Hör av er för förslag och offert.

En ökande andel av lammköttet säljer vi numera direkt till konsument i lådor på 4-8 kg via vårt delägda företag Nära Mat AB. Köttet är portionsstyckat, vacuumförpackat och uppmärkt.

Vårt mål är kunna ge dig som kund ett stort urval av närproducerad mat direkt hem till dig. Läs mer om hur det går till på www.nara-mat.se

Vi samarbetar med Fleninge Jakt och Fritid med våra jaktpaket och även med olika hästföretag som ordnar häst- och vagnsturer och turridning. Allt för att göra din semester så innehållsrik och lyckad som möjligt. Läs mer under våra aktiviteter.

I augusti månad varje år anordnar vi Hovturnén som har sin bas just här på Kongagården. Läs mer om Hovturnén.

Vi är också engagerade i Farmartjänst med att utföra olika uppdrag åt andra företag och privatpersoner. Läs mer på www.farmartjanstsvalov.se.