Söderåsens nationalpark

Söderåsens nationalpark bildades år 2001 och är 1 625 hektar stor. Naturen är omväxlande och bjuder på lummiga lövskogar, mäktiga rasbranter med höga klippor, strömmande vattendrag och vida utsikter. Särskilt välbesökt är Skäralid, Odensjön i Nackarpsdalen samt utsiktspunkterna Kopparhatten, Hjortsprånget och Lierna utmed Skäralidsdalen. (Källa: http://www.nationalpark-soderasen.lst.se)

Hovturnén – artister, hästar och musik

Hovturnén är ett spännande och annorlunda arrangemang som har sin bas på Kongagården!

2008 anordnade vi på Kongagården detta för första gången tillsammans med artisten Wille Crafoord och Söderåsens Turridning. I år firar vi 5-årsjubileum! Tillsammans tar vi varje sommar några modiga och fantastiska artister på en veckolång turnéritt runt Söderåsen.

Vi vill erbjuda både artister och publik en härlig upplevelse med mycket musik, god mat och vacker natur. Varje kväll anländer turnén till ett nytt ställe och gör en bejublad spelning.

Vi har utökat antalet spelplatser 2012 och kommer att ha premiären i Hässleholmsområdet på Hovdala Slott den 2 augusti, sedan följer Söderåsspelningarna och sista kvällen är i Stockamöllan

Läs mer om arrangemanget, artisterna och hur du bokar biljetter till Hovturnén