Naturpaket


Dag 1

Välkomna hit under eftermiddagen. Vi serverar hembakt fika och berättar om gården och helgens begivenheter. Cyklar och karta finns redo för er så antingen tar ni en tur med dem, går en promenad i omgivningarna eller bara kopplar av inomhus. Lättare middag serveras vid 19-tiden med mat från närliggande restauranger. Kaffe och lätt efterrätt.

Dag 2

Lantfrukost vid 8-9. Avfärd (10 min med bil) till häst och vagnstället längre upp på åsen. Ni träffar Eva och hennes härliga ardennerhästar och sitter upp i en stor vagn. I sakta mak på slingriga vägar i underbar natur varvar ni ner bakom de trygga pållarna. Ni tar en paus halvvägs och en matig lunchmacka med dryck och kaffe serveras.

Ni är tillbaks på Kongagården vid 14-tiden. Då serveras eftermiddagsfika som ni antingen äter här eller tar med under ännu en cykeltur i omgivningarna. Vid ca 19-tiden serveras middag med kaffe och kaka.

Dag 3

Lantfrukost vid 8-9. Packa ditt eget lunchpaket från frukosten. Fortsätt att vistas i naturen antingen per cykel eller på vandring i Nationalparken eller en gårdsbutiksrunda. Karta till vandringsled och broschyren ”Smaker från Söderåsen” finns. Utcheckning före avfärd.

I detta paket ingår:

 • B&B i två nätter.
 • Två eftermiddagsfika
 • Två middagar med dryck, kaffe och kaka. Enklare, ingen lyx men rejält och nära!
 • Häst- o vagnstur, ca 2,5 timmar. Tidsåtgång ca 3-4 timmar.
 • Två lunchpaket
 • Cykel
 • Kartor

Pris: 1950 SEK per person. Minst 4 personer. Halva priset för barn upp till 12 år vid bokning för minst fyra vuxna.

Paketet går också att få utan luncher och middagar. Kontakta oss för prisuppgift!

Ridpaket

Dag 1

Välkomna hit under eftermiddagen. Vi serverar hembakt fika och berättar om gården och helgens begivenheter. Cyklar och karta finns redo för er så antingen tar ni en tur med dem, går en promenad i omgivningarna eller bara kopplar av inomhus. Ni lagar själva mat i vårt kök eller äter på rekommenderad restaurang i bygden.

Dag 2

Lantfrukost vid 8-9. Avfärd till turridningsgården som finns ca 25 min med bil härifrån. Där får ni era hästar som ni tar in från hagen, borstar och gör iordning för ridtur med guide. Ni rider en 2-timmarstur med fika halvvägs. Efter ridningen föreslår vi besök i Söderåsens Nationalpark eller kanske en gårdsbutiksrunda? När ni är tillbaks på Kongagården så väntar lugn och ro, cykling eller promenader!

Dag 3

Lantfrukost vid 8-9. Det går bra att boka till ridning den här dagen också.
Utcheckning före avfärd.

I detta paket ingår:

 • B&B i två nätter.
 • Välkomstfika dag 1.
 • Turridning i två timmar med fika.
 • Cykel
 • Kartor

Pris: 1200 – 1500 SEK per person beroende på vilken typ av häst du vill rida.

Välj om ni vill rida islandshäst eller haflinger i samband med bokning. Kom ihåg att boka detta paket i god tid eftersom turridningen ibland snabbt blir fullbokad.

Paketet går också att få med helpension såsom i Naturpaketet. Kontakta oss för prisuppgift!

Jaktpaket

Vi erbjuder dig som ännu inte är jägare möjlighet att prova på jakt. Vi vill inspirera och väcka intresse för jakt för den som är helt nybörjare och funderar på att ta jägarexamen eller för den som nyligen har tagit examen men ännu inte börjat jaga. Det är ett utmärkt tillfälle att samla jaktkompisarna och ha en mysig helg tillsammans ute i skog och mark med god mat och avkoppling och med nya kunskaper. Innehållet i jaktpaketet anpassas förstås helt efter vad ni vill lära er.

Om du redan är jägare finns i samband med boende här också möjlighet att jaga på gårdens marker, antingen som deltagare i jaktlaget eller vakjakt på vildsvin. Vi förfogar över ca 300 ha jaktmark både i öppen mark, skog och dammar. Lämna förfrågan i god tid så berättar vi mer om priser och villkor. Kontakta oss för priser och villkor.